ινστιτουτο επαγγελματικησ καταρτισησ  ιεκ

Πατώντας στα 53 χρόνια γνώσης και εξειδίκευσης, διατηρούμε την «συνταγή» της επιτυχίας αναλλοίωτη, ενώ ταυτόχρονα καθημερινά εισάγουμε νέες καινοτόμες λύσεις όπως online εκπαίδευση, εκπαίδευση μέσω εικονικής πραγματικότητας (VR Learning) δημιουργώντας το μέλλον της εκπαίδευσης. 

Τα προγράμματα του ιδιωτικού ΙΕΚ ΩΜΕΓΑ είναι πλήρως προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις του Υπουργείου Παιδείας και τις ανάγκες της αγοράς

ιεκ ωμεγα

  • To ΙΕΚ ΩΜΕΓΑ αποτελεί την σίγουρη επιλογή για την επιλογή καριέρας με την απόκτηση ενός ισχυρού Κρατικού Πτυχίου αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σπουδάζοντας σύγχρονα επαγγέλματα, με άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας

Βασικές μας αρχές Η υψηλή ποιότητα σπουδών, αλλά και η Εξειδίκευση που διαθέτουμε ώστε  να εξασφαλίζουμε στους σπουδαστές μας  προσλήψεις στις πιο ισχυρές επιχειρήσεις της Ελλάδας, καθιστούν τα ΙΕΚ ΩΜΕΓΑ ως κορυφαία επιλογή για αναγνωρισμένη επαγγελματική κατάρτιση.

 

Με λίγα λόγια; Το πτυχίο που θα αποκτήσεις, αποφοιτώντας από το ιδιωτικό ΙΕΚ ΩΜΕΓΑ, έχει ουσιαστική εκπαιδευτική αξία και αποτελεί, διαχρονικά, «διαβατήριο» για την αγορά εργασίας και σταθερή επένδυση για τη μετέπειτα επιτυχημένη επαγγελματική σου σταδιοδρομία!

 

Συγκεκριμένα, το Δίπλωμα που θα αποκτήσεις με την επιτυχή αποφοίτησή σου από το Ι.ΙΕΚ ΩΜΕΓΑ:

 

  • είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης -δίνοντάς σου τη δυνατότητα για συνέχιση των σπουδών σου σε Ελλάδα και εξωτερικό- ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Επιπέδου 4, (Ν. 4186/2013, άρθρο 25, παρ.1ε), που αντιστοιχεί σε Επίπεδο Σπουδών 5 με βάση την αντιστοίχηση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.
  • είναι Κρατικό και χορηγείται από το Υπουργείο Παιδείας, έπειτα από τη συμμετοχή σου στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π), στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των ΙΕΚ της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών
  • είναι απολύτως ισότιμο των Δημοσίων ΙΕΚ 

Επιπλέον, αναφορικά με τις προσλήψεις στο Δημόσιο, ως κάτοχος του Διπλώματος του ΙΕΚ ΩΜΕΓΑ, έχεις το δικαίωμα να συμμετάσχεις στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό (Π.Δ.50/27/2001 ΦΕΚ 39/Α’/5-3-2001 & Π.Δ. 347/2003, ΦΕΚ 115/Α’/31-12-03), και μοριοδοτείσαι με 150 μονάδες (Άρθρο 8 Ν. 3051/2002, ΦΕΚ 220/Α/20-9-02)

 

Τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), στα οποία βασίζεται κατά κύριο λόγο η ευρωστία και η ανταγωνιστικότητα των Ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, αποτελούν για την Ελλάδα ένα σχετικά νέο θεσμό στο χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης και εξειδίκευσης, με πολλές εφαρμογές και σύγχρονους τομείς εξειδίκευσης.

 

 

 

Τα ΙΕΚ υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας και θεσμοθετήθηκαν από την Πολιτεία με το νόμο 2009/1992, που καθιέρωσε το Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΣΕΕΚ). Αρμοδιότητα και ευθύνη του ΕΟΠΠΕΠ, στο πλαίσιο του υψηλής σπουδαιότητας έργου του, είναι ο σχεδιασμός και η χάραξη πολιτικής για την επαγγελματική κατάρτιση στον ελληνικό χώρο. 

 

 

Ο σχεδιασμός των ΙΕΚ στη χώρα μας βασίστηκε στον αντίστοιχο των ευρωπαϊκών κρατών και καλύπτει το κενό μεταξύ Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Από τα ΙΕΚ αποφοιτούν εξειδικευμένα στελέχη ευρωπαϊκών προδιαγραφών, κατοχυρωμένα με τίτλους σπουδών (διπλώματα), ισότιμους των αντίστοιχων ευρωπαϊκών. Νέοι επαγγελματίες, εφοδιασμένοι με γνώσεις τόσο θεωρητικής, όσο και πρακτικής εφαρμογής, ικανοί να ενταχθούν δυναμικά στο σύστημα απασχόλησης.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ νεεσ προοπτικεσ των ιεκ 

Διπλωμα

Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5, που χορηγείται στους αποφοίτους Ι.Ε.Κ. μετά από πιστοποίηση

Συμμετοχη σε προγραμματα της Ε.Ε

δύνανται, στο πλαίσιο προγραμμάτων της Ε.Ε. στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, να πραγματοποιούν μέρος της θεωρητικής ή και της εργαστηριακής κατάρτισής τους σε πιστοποιημένους φορείς κατάρτισης αντίστοιχου επιπέδου που εδρεύουν σε κράτη μέλη της Ε.Ε

Συνεχιση σπουδων

Δυνατότητα συνέχισης σπουδών σε Κρατικα Πανεπιστημια. Πρόσβαση στο Επίπεδο έξι του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων

On Line

είναι δυνατόν να παρέχουν επαγγελματική κατάρτιση διά ζώσης ή εξ αποστάσεως, εκπαίδευση-κατάρτιση σύγχρονη ή ασύγχρονη ή μικτή.

παρακολουθηση σπουδων

Κάθε καταρτιζόμενος μπορεί να παρακολουθεί σε ένα μόνο Ι.Ε.Κ. μια μόνο ειδικότητα καθ όλη τη διάρκεια της κατάρτισής του, συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής άσκησης ή μαθητείας. Οι καταρτιζόμενοι δεν δύνανται να εγγραφούν και να φοιτούν παράλληλα σε άλλες δομές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ιεκ ωμεγα

Η γνωση γραφεται με ωμεγα

a

Γιατι το ΙΕΚ Ωμεγα ειναι η καλυτερη σου επιλογη!

Θελεις & εσυ να κανεις το παθος σου επαγγελμα;
Ανακαλυψε 6 εξειδικευμενες Aκαδημιες Ωμεγα!

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου για να κλείσεις ένα ραντεβού ενημέρωσης.

    * Συναινώ στο ότι η ΩΜΕΓΑ και οι συνεργάτες του μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου σχετικά με υπηρεσίες τους και να επεξεργαστούν για σκοπούς επικοινωνίας τα στοιχεία που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή.