Κυβερνητης Σκαφων Αναψυχης

Ανακάλυψε στην Νο1 Ακαδημία Yachting την ειδικότητα του ΙΕΚ Κυβερνήτη Σκαφών Αναψυχής – Σκίπερ και εργάσου άμεσα στο επάγγελμα που ονειρεύεσαι

Πιστοποιημενη επαγγελματικη εκπαιδευση

Είναι μια νέα ειδικότητα που έχει πολύ μεγάλη ζήτηση στην αγορά καθόσον η ανάπτυξη του θαλάσσιου Τουρισμού και του Yachting είναι ραγδαία.

Τα περίπου 17.000 επαγγελματικά σκάφη αναψυχής που είναι νηολογημένα και σε λειτουργία στην Ελλάδα, χωρίζονται σε αυτά με μόνιμο πλήρωμαιστιοφόρα και μηχανοκίνητα – και στα μικρότερα, κυρίως ιστιοπλοϊκά (που είναι και τα περισσότερα) στα οποία ο εκναυλωτής, είτε επιλέγει να είναι ο ίδιος κυβερνήτης (έχοντας την κατάλληλη εμπειρία), είτε να προσλάβει επαγγελματία – Skipper.

Eίναι κυβερνήτης ιστιοπλοϊκού ή και ταχύπλοου σκάφους αναψυχής  έως 24 μέτρα, που ναυλώνεται με την εβδομάδα.

Ο Skipper είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο του σκάφους, της κατάστασης και του εξοπλισμού του, την προμήθεια νερού, τροφίμων και άλλων αναλωσίμων. Η πλοήγηση του σκάφους σε προορισμούς και λιμάνια ανάλογα με τις δυνατότητες και τις προτιμήσεις των ενοικιαστών του ή η μεταφορά των σκαφών από λιμάνι σε λιμάνι για την επιβίβαση τουριστών, και η φροντίδα για την άνετη και ασφαλή μεταφορά τους, κατατάσσει τον Κυβερνήτη Σκαφών Αναψυχής σε ένα από τα πιο ανερχόμενα επαγγέλματα της θάλασσας.

Πιστοποίηση
ΙΕΚ Επίπεδο 5

Διάρκεια
Ώρες 1.200

Μαθήματα

18

Εκπαιδευτική Μέθοδος

Δια ζώσης & online

Tι θα μαθεις

Ολοκληρωνοτας το προγραμμα

Θα μπορείς να χειριστείς άψογα ιστιοφόρα & ταχύπλοα σκάφη

Θα έχεις άριστες ικανότητες πλοήγησης στην ανοιχτή θάλασσα

Θα γνωρίζεις τον χειρισμό όλων των μέσων ασφαλείας

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 50 μαρίνες καθώς και περισσότερα από 17.000 νηολογημένα σκάφη αναψυχής. Επιπλέον κάθε χρόνο προστίθενται συνεχώς νέα σκάφη για να καλύψουν την συνεχόμενα αυξανόμενη προσέλευση τουριστών για charter ενοικιάσεις σκαφών.
Έτσι η ειδικότητα του κυβερνήτη σκαφών αναψυχής αποτελεί ένα επάγγελμα με μεγάλη και συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση και μάλιστα με υψηλές απολαβές.
Παρακάτω θα βρεις μερικές από τις ευκαιρίες απασχόληση Κυβερνήτης σκάφους αναψυχής σε:

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Charter ναυλώσεις
Nαύλα μετακίνησης σκαφών
Ταχυπλοα
Σκάφη Αναψυχής
Ιδιωτικα
Σκάφη Αναψυχής
Εταιρειες
Yachting
ΜΑΡΙΝΕΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ναυτιλία

Ναυτική τέχνη – Ναυτοσύνη

Στοιχεία ναυπηγικής

Πρώτες Βοήθειες

Nαυτική ορολογία – Αγγλική

Λιμένες και Δίαυλοι

Τεχνική κατάρτιση στο σκάφος

Ναυτιλιακή νομοθεσία

Yachting και Τουρισμός

Στοιχεία μετεωρολογίας

Διαχείριση Λιμένων – Τουριστικών Λιμένων

Ναυλοσύμφωνα

Ηλεκτρολογικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός σκαφών

Μηχανολογικός εξοπλισμός σκαφών και μηχανές Εσωτερικής Καύσης

Το θαλάσσιο Περιβάλλον στο Yachting

Αντιμετώπιση Έκτακτης Ανάγκης

Δημόσιες Σχέσεις – Τουριστική Φιλοξενία

Διεθνείς κανονισμοί προς αποφυγή συγκρούσεων ΔΚΑΣ/73 – Ναυτικά Ατυχήματα

Ταχύπλοα Σκάφη και Θαλάσσια Μέσα Αναψυχής

Προϋποθεσεις Εγγραφης

  • Απολυτήριο Λυκείου
  • Φωτοτυπία ταυτότητας
  • 3 φωτογραφίες
  • ΑΦΜ
  • ΑΜΚΑ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

που απαιτούνται για την άσκηση του επαγγέλματος

  • Χειρισμός σκάφους
  • Ικανότητα πλοήγησης
  • Γνώση χειρισμού σωστικών μέσων
  • Γνώση ναυτικών όρων και σήμανσης

ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

που απαιτούνται

  • Ηγεσία & οργανωτικότητα
  • Επικοινωνιακές ικανότητες
  • Διαχείριση κρίσεων

Με Οδηγο την ιστορια μασ δημιουργουμε το μελλον σασ

50 χρόνια εξειδίκευσης

100% Απορρόφηση αποφοίτων

Συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εταιρείες μίσθωσης σκαφών

Δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης σχετικά με το Yachting

Αναγνωρισμένο πτυχίο Ιστιοφόρου σκάφους

Αναγνωρισμένο πτυχίο ταχυπλόου σκάφους

Δυνατότητα συνέχισης σπουδών Για απόκτηση πανεπιστημιακού τίτλου.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Η ποιότητα της Ωμέγα, αντικατοπτρίζεται στις πιστοποιήσεις μας

 

Στην Ωμέγα, είμαστε υπερήφανοι για τη ποιότητα των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων. Η εμπειρία μας ξεπερνά τα 52 έτη και η διαρκής αναζήτηση για νέες, βελτιωμένες εκπαιδευτικές μεθόδους και πρακτικές, αλλά και οι διαρκείς νέες στρατηγικές συνεργασίες μας με τους κορυφαίους ανθρώπους του χώρου, είναι η έμπρακτη απόδειξη της διαρκούς αναζήτησης μας για τη κορυφαία εκπαιδευτική εμπειρία. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι τα λόγια δεν αρκούν. Όχι, αν δεν επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα μας και οι κορυφαίοι των πιστοποιήσεων του χώρου.

 

 

Η πλέον αναγνωρισμένη εταιρεία πιστοποίησης της ποιότητας των υπηρεσιών εκπαίδευσης που προσφέρουμε, είναι η DQS. Η DQS Hellas, μέλος της DQS Germany, του κορυφαίου φορέα διασφάλισης και πιστοποίησης ποιότητας παγκοσμίως, επιβεβαιώνει τη ποιότητα των υπηρεσιών επαγγελματικής εκπαίδευσης, αλλά και της εξ’ αποστάσεως παρεχόμενης εκπαίδευσης με το πρότυπο, ISO 9001. Επιπλέον, η DQS Hellas έχει διασφαλίσει με το πρότυπο ISO 27001, την ασφάλεια των πληροφοριών και των δεδομένων που έχουν άμεση σχέση τόσο με την Ωμέγα, όσο και με κάθε εκπαιδευόμενο μας, καθώς θεωρούμε ότι το απόρρητο είναι αυτονόητο ότι πρέπει να παραμένει ασφαλές.

 

 

Στη Ναυτική Ακαδημία της Ωμέγα, έχουμε και εκεί φροντίσει να λάβουμε πιστοποίηση από τους κορυφαίους του χώρου, ώστε να διασφαλίσουμε την σιγουριά κάθε εκπαιδευόμενου μας, πως λαμβάνει τη κορυφαία ποιότητα εκπαίδευσης. Για αυτό και η Ναυτική Ακαδημία της Ωμέγα έχει λάβει πιστοποίηση ISO 9001 για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στην  Ναυτική Εκπαίδευση από τον διεθνή φορέα ΙQNET και από το κρατικό φορέα πιστοποίησης ΕΒΕΤΑ-Mirtec.

 

Θεωρούμε πως η πιστοποίηση μας από τους κορυφαίους αυτούς φορείς, επιβεβαιώνει κάθε υπόσχεση μας, προς όλους τους εκπαιδευόμενους που σκέφτονται να επιλέξουν ή έχουν ήδη επιλέξει την Ωμέγα, πως θα λάβουν τη κορυφαία ποιότητα εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας τους τις καλύτερες δυνατές πιθανότητες στη καριέρα τους, μετά την αποφοίτηση τους.

Ανακαλυψε τα νεα προγραμματα

Σπουδασε 

Κυβερνητης Σκαφων Αναψυχης 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και κλείσε την θέση σου!

    * Συναινώ στο ότι η ΩΜΕΓΑ και οι συνεργάτες του μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου σχετικά με υπηρεσίες τους και να επεξεργαστούν για σκοπούς επικοινωνίας τα στοιχεία που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή.