Στο Παγκόσμιο Αθλητικό βάθρο οι υπότροφοι σπουδαστές των Σχολών Ωμέγα

 

Θριαμβευτικές διακρίσεις για την Ελληνική εθνική ομάδα Shotokan karate  στο 11ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  skif στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας στο οποίο έλαβαν μέρος πάνω από 1000 καρατέκα από περισσότερες από 60 χώρες.

Ο Κώστας Παππάς και ο Νίκος Γιδάκος κατέκτησαν δύο σπουδαίες διακρίσεις για την πατρίδα μας,

αντίστοιχα την 1η και 2η θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Στον τελικό  -75 κιλών, ο Κώστας Παππάς επικράτησε του Νίκου Γιδάκου,γεγονός που έδωσε και στους δύο το εισιτήριο για το Grand Champion που εκφράζει τον απόλυτο τρόπο μάχης χωρίς κανένα προστατευτικό και γάντια. Εκεί οι δυο αθλητές συναντήθηκαν εκ νέου στον τελικό κερδίζοντας όλους τους παγκόσμιους πρωταθλητές των κατηγοριών τους. Σ’ αυτόν τον αγώνα ο Νίκος Γιδάκος επικράτησε του Κώστα Παππά λαμβάνοντας τον σημαντικότατο τίτλο «Πρωταθλητής των Πρωταθλητών».

Ο Γιώργος Μπαλωμένος στην κατηγορία +75 κιλών έλαβε την 5η θέση και την 3η στο ομαδικό, σημαντικότατες νίκες για τον ίδιο, αλλά και για την πατρίδα μας. Επίσης στην 5η θέση κατετάγη η Κατερίνα Μελίδου, σημειώνοντας μία άκρως επιτυχημένη παρουσία.

Οι εξαιρετικοί αθλητές Κώστας Παππάςκαι Γιώργος Μπαλωμένος φοιτούν ως υπότροφοι στην ειδικότητα Προπονητών των Σχολών Ωμέγα, οι οποίες επιτελούν ένα σημαντικό έργο στον τομέα του Αθλητισμού επιβραβεύοντας με υποτροφίες την προσπάθεια σημαντικών αθλητών για διάκριση.

Η Πρόεδρος των Σχολών Ωμέγα, Ιωάννα Σιοτρόπου, δήλωσε για τις σημαντικές διακρίσεις των σπουδαστών τους «Καταρχάς είναι μεγάλη τιμή για τις Σχολές Ωμέγα, το γεγονός ότι δυο υπότροφοι σπουδαστές του τμήματος Προπονητικής κατέκτησαν παγκόσμιες πρωτιές στο Shotokan karate. Ο Κώστας Παππάς και ο Γιώργος Μπαλωμένος με υψηλό ήθος ενισχύουν την πολιτική των Σχολών Ωμέγα να επιβραβεύει με υποτροφίες τις προσπάθειες σημαντικών Ελλήνων αθλητών, γιατί ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι το εφαλτήριο ανάδειξης και εξέλιξης της χώρας μας, διατηρώντας πάντα σε υψηλό επίπεδο την αθλητική μας κληρονομιά.

 

balomenos_pappas

Ο χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Κώστας Παππάς, δήλωσε για τη σπουδαία του νίκη «Είμαι ευτυχής για την τεράστια νίκη της Εθνικής μας ομάδας και την προσωπική μου επιτυχία, μετά από σκληρές προπονήσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από την καρδιά μου το ΙΕΚ ΩΜΕΓΑ για την υποτροφία που μας έδωσε για το 2ο έτος στων σπουδών μας στην ειδικότητα προπονητικής. Συνέβαλε χάρη στο άριστα καταρτισμένο προσωπικό να ανέβουμε επίπεδο τόσο αγωνιστικά όσο και προπονητικά».

Ο Γιώργος Μπαλωμένος που κατετάγη 5ος και 3ος στο ομαδικό, δήλωσε «Η συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σύδνεϋ  ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, αποκομίζοντας ωραίες εντυπώσεις και προσωπικά μια σημαντική διάκριση. Ένιωσα περηφάνια και ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα ευτυχίας. Οι Έλληνες κερδίσαμε με την ψυχή μας και αποδείξαμε ότι με σκληρή δουλειά μπορούμε να επιτύχουμε τα πάντα. Το ΙΕΚ Ωμέγα μας βοήθησε καταρχάς με τις γνώσεις που πήραμε από την ειδικότητα της Προπονητικής, ώστε να βελτιωθούμε ως αθλητές. Το  γεγονός ότι μας παρείχαν την υποτροφία, μας έδωσε την δυνατότητα να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στο στόχο μας, γιατί το άθλημά μας δεν έχει αμοιβή παρά μόνο ηθική αναγνώριση. Η πολιτική του ΙΕΚ Ωμέγα αποδεικνύει περίτρανα την προσπάθειά τους να προάγουν τον αθλητισμό και τις κοινωνικές αξίες που τον περιβάλλουν.