Η Ελληνίδα που αναδείχθηκε επιστήμονας της χρονιάς!

Μόλις στα 25 της χρόνια η Ελένη Αντωνιάδου τιμήθηκε με τον τίτλο της “Γυναίκας της Χρονιάς” από μία διοργάνωση-θεσμό στη Μεγάλη Βρετανία, το σπουδαίο ερευνητικό της έργο, τη χώρα καταγωγής της, την Ελλάδα, αλλά και για το παιδικό της όνειρο… τη NASA.

Η νεαρή ερευνήτρια στο τμήμα Βιοεπιστημών της NASA τιμήθηκε για το ερευνητικό της έργο σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης “2013 FDM Everywoman in Technology Awards”. Πρόκειται για τα Βραβεία που διοργανώνει κάθε χρόνο ο μεγαλύτερος Οργανισμός της Βρετανίας για να τιμήσει τις γυναίκες που διαπρέπουν στις Επιστήμες, την Τεχνολογία και την Επιχειρηματικότητα.

Ως ερευνήτρια στις βιοεπιστήμες, τις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική, η ίδια και η ομάδα της επιχειρούν να εφαρμόσουν στο προσεχές μέλλον μία εναλλακτική μέθοδο στη μεταμόσχευση οργάνων, μέσω τεχνητής ανάπτυξης, χωρίς την ύπαρξη δωρητών, βοηθώντας έτσι στην καταπολέμηση του σύγχρονου φαινομένου εμπορίου οργάνων.

Εκτός από τα τεχνητά όργανα, η Ελένη Αντωνιάδου και η ομάδα της στη NASA πραγματοποιούν μία ακόμη καινοτόμο έρευνα, με στόχο -μεταξύ άλλων- να μην υπάρχουν στο μέλλον πειραματόζωα. “Δημιουργούμε κάποια βλαστοκύτταρα, κάποιους μικρούς μηχανισμούς. Πρόκειται δηλαδή για ζωντανούς οργανισμούς, στους οποίους χρησιμοποιούμε καρδιακά κύτταρα και κύτταρα των μυών, οπότε τα βλέπουμε να κινούνται μέσα στο εργαστήριο! Στόχος είναι να χρησιμοποιήσουμε τα βιολογικά ρομπότ για να τεστάρουμε στο μέλλον κάποια φάρμακα ώστε να σταματήσουν αυτά τα πειράματα που γίνονται πάνω στα ζώα” αναφέρει.