Ραγδαία η αύξηση των ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ επαγγελμάτων

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

Νέα στοιχεία από τις επίσημες ιστοσελίδες της Boeing, της Airbus, της FAA, της  EASA για τη ζήτηση σε ανθρώπινο δυναμικό στα αεροπορικά επαγγέλματα, τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Boeing, τις οποίες δημοσίευσε στην τελευταία της έκθεση με τίτλο Pilot and Technical Market Outlook, έως το 2036 θα χρειαστούν 648.000 Νέοι μηχανικοί αεροσκαφών, οι 111.000 μόνο στην περιοχή Ευρώπης, και περίπου οι 256.000 από αυτούς στην Κίνα.

Αύξηση του στόλου των αεροσκαφών σημαίνει αντίστοιχη αύξηση της ζήτησης για πληρώματα καμπίνας. Ο συγκεκριμένος κλάδος αναμένεται επίσης να παρουσιάσει εκρηκτική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια με τη ζήτηση να ανέρχεται σε 839.000 Νέους φροντιστές- αεροσυνοδούς.

Πιο συγκεκριμένα, Οι αερογραμμές στο διεθνές αεροπορικό δίκτυο θα αναζητήσουν τα επόμενα 20 χρόνια 637.000 νέους πιλότους, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες, σύμφωνα με την έκθεση της Boeing.

Μεταξύ 2017 – 2036, οι αερογραμμές και τα αεροδρόμια θα χρειαστούν να προσλάβουν πολλαπλάσιο εξειδικευμένο προσωπικό για την επίγεια εξυπηρέτηση επιβατών όπου η τεχνολογία και οι ανάγκες των επιβατών αυξάνονται ραγδαία.

Από το 2020 η εκπαίδευση αεροπορικών σπουδών για τα επαγγέλματα εδάφους θα είναι υποχρεωτική οδηγία ICAO.

Δείτε την έρευνα της Boeing 2017