Η ενδιαφέρουσα και πολύπλευρη ειδικότητα του Κτηματομεσίτη

Το Real Estate ήταν ανέκαθεν ένας χώρος με μεγάλη ζήτηση. Και αυτό γιατί το εύρος του μπορεί να κινηθεί από την αγοραπωλησία απλών ακινήτων, κατοικιών μέχρι και οικοπέδων και μεγάλων εκτάσεων γης!

Στις Σχολές Ωμέγα μπορείτε να ακολουθήσετε το επάγγελμα του Στελέχους Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας!

Πάμε να δούμε όμως πιο αναλυτικά το αντικείμενο ενός Κτηματομεσίτη :

Κύριο αντικείμενο του είναι η αγοραπωλησία και η μίσθωση κατοικιών, καταστημάτων, γραφείων, οικοπέδων κ.α. Το επάγγελμα απαιτεί εκτός από την άριστη γνώση της αγοράς ακινήτων, ανεπτυγμένες επικοινωνιακές και διαπραγματευτικές ικανότητες αφού ο Κτηματομεσίτης πρέπει να εντοπίζει και εξομαλύνει τις τάσεις στην αγοράς, να κλείνει συμφωνίες με τους ευνοϊκότερους όρους για κάθε πλευρά (ιδιοκτήτη – ενδιαφερόμενο), αλλά και να ελέγχει τις τιμές και τη κατάσταση της ιδιοκτησίας. Μπορεί να εργασθεί και ως Ελεύθερος Επαγγελματίας αλλά και ως στέλεχος Επιχειρήσεων με αντικείμενο την ακίνητη περιουσία.

Το σύγχρονο αγοραστικό περιβάλλον καθιστά απαραίτητη την παρουσία ενός Στελέχους Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας, μιας και πρόκειται για ένα πολύπλοκο και απαιτητικό κομμάτι. Και η παρουσία ενός Κτηματομεσίτη δεν περιορίζεται μόνο στις οικονομικές αλλαγές, αλλά και στις κοινωνικές. Κάτι που σημαίνει πως η σωστή εκπαίδευση είναι το Α και το Ω για έναν επιτυχημένο επαγγελματία!

Που μπορώ να εργαστώ μετά τις σπουδές μου;

Ερχόμαστε τώρα στο σημαντικότερο κομμάτι. Την επαγγελματική αποκατάσταση. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σου στις Σχολές Ωμέγα έχεις τη δυνατότητα ως Ελεύθερος Επαγγελματίας αλλά και ως στέλεχος Επιχειρήσεων με αντικείμενο την ακίνητη περιουσία.Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό, που κάνει συναρπαστικό το επάγγελμα του Κτηματομεσίτη, είναι η έλλειψη ορίων μισθοδοσίας, αφού μπορεί να αποκομίζει πολύ υψηλές αποδοχές από τους πρώτους κιόλας μήνες της εργασίας του.