Τουρισμός : Ο πιο επίκαιρος τομέας από ποτέ

Ως γνωστόν η Ελλάδα στηρίζει ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας της στον τουρισμό. Εν μέσω των παγκόσμιων αλλαγών κι εξελίξεων λόγω του κορωνοϊού, η χώρα μας βρίσκεται ως πρώτος ταξιδιωτικός ασφαλής προορισμός στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του κόσμου!

Οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται να προστεθούν σε κάτι που γνωρίζαμε όλοι : Μπαίνοντας σε αυτή τη νέα εποχή, ο τουρισμός στη χώρα μας πρόκειται να δυναμώσει ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια κάτι που συνεπάγεται και τη μεγαλύτερη ζήτηση αντίστοιχων ειδικοτήτων! Φανταστείτε την Ελλάδα ως έναν από τους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Μετά το πρώτο κύμα του κορωνοϊού και την άμεση αντιμετώπιση της Ελλάδας, ειδησεογραφικά δίκτυα όπως η Telegraph, το CNN, η γερμανική Bild κ.ά. προτρέπουν τους κατοίκους των χωρών τους να προτιμήσουν τη χώρα μας για τις ασφαλείς καλοκαιρινές τους διακοπές. Η πρώτη «ηλιαχτίδα» για πολλές επιχειρήσεις που επλήγησαν φαίνεται ήδη…

Και μπορεί τα πράγματα να είναι αρκετά ρευστά ακόμα, αλλά οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως τους εναπομείναντες μήνες θα υπάρξει ικανοποιητική κίνηση στα ελληνικά νησιά και στα μεγάλα αστικά κέντρα. Είτε πρόκειται για τουρίστες εξωτερικού, είτε για ντόπιους οι οποία θα θελήσουν να περάσουν σε κάποιο μέρος την καλοκαιρινή τους άδεια.

Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουρισμό

Σε παλαιότερα άρθρα μας είχαμε θίξει τουριστικά επαγγέλματα με ανάλογη ζήτηση όπως το στέλεχος κρουαζιερόπλοιου και τον τουριστικό συνοδό, ενώ μία κατηγορία ακόμα που τυχαίνει αντίστοιχης ζήτησης και φαίνεται ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη αναφορά είναι εκείνη του στελέχους διοίκησης και οικονομίας στον τουρισμό. Το ΙΕΚ Σχολές Ωμέγα μέσα από ένα συνδυασμό εξειδικευμένης θεωρητικής & πρακτικής κατάρτισης και πρακτικής θα αποκτήσετε όλα τα απαραίτητα εφόδια για να πρωταγωνιστήσετε σε αυτό τον τομέα.

Πρόκειται για έναν κλάδο που θα έχει πλέον όλα τα φώτα στραμμένα πάνω του και συνεπώς θα χρειαστεί την κατάλληλη στελέχωση κι εξυπηρέτηση σε όλους τους τομείς. Η κορυφαία σχολή τουριστικών διασφαλίζει την άμεση εργασιακή σου αποκατάσταση και επισφραγίζει την καταξιωμένη επαγγελματική σου σταδιοδρομία!