Σπούδασε Μηχανικός Αεροσκαφών στις Σχολές Ωμέγα!

Η Αεροπορική Ακαδημία ΩΜΕΓΑ (Ωmega Aviation Academy) – και ο Όμιλος των Σχολών ΩΜΕΓΑ είναι από τις πρώτες ιδιωτικές Σχολές που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα το 1969.

Σπούδασε Μηχανικός Αεροσκαφών δίπλα στους κορυφαίους του χώρου κι εξασφάλισε μία λαμπρή καριέρα!

Από το 1969 μέχρι και σήμερα χιλιάδες σπουδαστές μας είχαν σπουδαία επαγγελματική σταδιοδρομία σε όλο τον κόσμο με τα εχέγγυα και τις εξειδικευμένες γνώσεις που απέκτησαν από τις Σχολές Ωμέγα.

Πάμε να δούμε περισσότερα για τους Μηχανικούς Αεροσκαφών:

Από τις κύριες ασχολίες ενός Μηχανικού Αεροσκαφών είναι ο τακτικός έλεγχος, η επιδιόρθωση και η συντήρηση των αεροσκαφών. Ένας Μηχανικός Αεροσκαφών έχει καθημερινή συνεργασία και με τον μηχανικό που είναι αρμόδιος για τα ηλεκτρονικά συστήματα (avionics) ενός αεροσκάφους και συμμετέχει στο συνεργείο κινητήρων-παρελκομένων, όπου ελέγχει περιοδικά (time control) τους κινητήρες-υπομονάδες συστημάτων του αεροσκάφους. Οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται πάντα πριν συμπληρωθεί συγκεκριμένος αριθμός ωρών πτήσης. Μετά την ολοκλήρωση κάθε επιθεώρησης ή επισκευής υπογράφει ο Μηχανικός Αεροσκαφών σε συγκεκριμένα έντυπα για την καταλληλότητα του αεροσκάφους.

Η συνεχής εκπαίδευση και οι σωστές βάσεις είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχή άσκηση του επαγγέλματος.

Ποιες είναι οι απαιτούμενες δεξιότητες:

  • Μεγάλο αίσθημα ευθύνης για τη δουλειά
  • Εργατικότητα και προσοχή
  • Ειδικές γνώσεις σχετικά με τις μηχανές των αεροσκαφών
  • Επιδεξιότητα στο χειρισμό εργαλείων
  • Ακρίβεια και συνέπεια στη δουλειά

Ποιες είναι οι προοπτικές:

Πρόκειται για μία αρκετά εξειδικευμένη ειδικότητα με αυξανόμενη ζήτηση. Οι θέσεις προβλέπεται να αυξηθούν περαιτέρω με το άνοιγμα της αγοράς στις ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες και την ενεργή δραστηριοποίησή τους μέσα στο χώρo. Οι Μηχανικοί Αεροσκαφών μπορούν να εργαστούν σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες του κόσμου, καθώς και σε οργανισμούς που χρησιμοποιούν αεροπορικά μέσα, εταιρείες ταχυμεταφορών, αλλά και ως μηχανικοί ιδιωτικών αεροσκαφών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Aviation Academy.