Voucher 200 ευρώ: Πώς γίνεται η αίτηση για δωρεάν τάμπλετ και λάπτοπ

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι του προγράμματος “Ψηφιακή Μέριμνα” για την αγορά tablet, laptop ή desktop με το voucher των 200 ευρώ.

Άνοιξε από σήμερα, Δευτέρα (05/04), η ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας για το voucher των 200 ευρώ που αφορά στην αγορά tablet, laptop ή desktop.Οι δικαιούχοι του πρώτου κύκλου της «Ψηφιακής Μέριμνας» μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις έως και τις 30 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι οικογένειες, με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δικαιούνται να λάβουν επιταγή (voucher) 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου του προγράμματος, μπορούν να καταθέσουν αίτηση οι εγκεκριμένοι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ για το έτος 2020, οι οποίοι εντάσσονται στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στη διεύθυνση https://beneficiary.digital-access.gov.gr/, όπου οι δικαιούχοι εισέρχονται με τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet και συμπληρώνουν τα στοιχεία που τους ζητούνται.

Οι Δικαιούχοι του voucher θα πρέπει να καλύπτουν σωρευτικά τα ακόλουθα τρία κριτήρια:

Κριτήριο 1: Οικογένειες με εξαρτώμενα παιδία ή παιδιά υπό επιτροπεία
Κριτήριο 2: Ισοδύναμο Οικογενειακό Εισόδημα έως 6.000€
Κριτήριο 3: Κάποιο/κάποια από τα εξαρτώμενα παιδιά (ή παιδιά υπό επιτροπεία) ηλικίας από 4ων έως 24ων ετών να φοιτούν σε μία από τις επιλέξιμες για το Πρόγραμμα βαθμίδες εκπαίδευσης.