Η αλλαγη της Νομοθεσiας για τη Προπονητικη και η δικαiωση της Ωμεγα

Η Ωμέγα, μέσα από την Ωmega Sports & Fitness Academy, είχε διαχωρίσει από τη πρώτη στιγμή, την εκπαίδευση που πρόσφερε σε επιμέρους αθλήματα και ειδικότητες και όχι στο «πακέτο» του Προπονητής Αθλημάτων, αντιλαμβανόμενη την ανάγκη για επιμέρους εκπαίδευση σε κάθε άθλημα, προκειμένου να γίνει σωστά και υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις, εξειδικευμένα και όχι one fits all.

Με τις παρεμβάσεις της Ωμέγα προς το Υπουργεία Παιδείας και όλους τους συναφείς συνεργαζόμενους φορείς, επήλθε η δικαίωση της, καθώς πλέον το νέο θεσμικό πλαίσιο, εκφράζει ξεκάθαρα την κατάργηση του όρου και της εκπαίδευσης του «Προπονητή Αθλημάτων» και αναγνωρίζει μόνο τις επιμέρους κατηγορίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας, σε συνέχεια της αριθμ. πρωτ. 60/20-05-2021 Εγκυκλίου του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, σας γνωρίζουμε ότι ιδρύονται οι ακόλουθες ειδικότητες αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης, σε αντικατάσταση της ειδικότητας Προπονητής Αθλημάτων που παύει να ισχύει (ΦΕΚ 3997/τ. Β΄/30-08-2021), αναγνωρίζονται πλέον μόνο οι παρακάτω επιμέρους κατεύθυνσης εκπαίδευσης στο τομέα της αθλητικής εκπαίδευσης στα ΙΕΚ. Τα αθλήματα – τομείς εκπαίδευσης, είναι τα ακόλουθα :

  • Προπονητής Καλαθοσφαίρισης (Basket)
  • Προπονητής Πετοσφαίρισης (Volley)
  • Προπονητής Αντισφαίρισης (Tennis)
  • Προπονητής Κολύμβησης
  • Προπονητής Ποδοσφαίρου
  • Προπονητής Κλασσικού Αθλητισμού
  • Εκπαιδευτής Ελεύθερης Γυμναστικής AEROBICS
  • Εκπαιδευτής Γυμναστικής με βάρη

Στην Ωμέγα, θεωρούμε πως αυτή η αλλαγή δικαιώνει αφενός τον αγώνα μας για σωστή κατηγοριοποίηση και καλύτερες πρακτικές εκπαίδευσης τόσο για τους δικούς μας εκπαιδευόμενους όσο και για όλους όσους επιλέξουν και άλλες σχολές για την εκπαίδευση τους, αλλά και νιώθουμε πως κατ’ αυτό τον τρόπο, διακρίνονται και οι αξίες μας ως σχολή εκπαίδευσης, πρωτίστως αυτή της ποιοτικής και ξεκάθαρης κατηγορίας κατάρτισης, σε κάθε πρόγραμμα σπουδών που προσφέρουμε.

 

Διότι, η Γνώση γράφεται με Ωμέγα, αλλά και η προσπάθεια για τη δημιουργία του σωστού εκπαιδευτικού οικοσυστήματος για όλο το κλάδο, είναι αναπόσπαστο κομμάτι των αξιών, με τις οποίες προσφέρουμε την εκπαίδευση μας για πάνω από μισό αιώνα.