ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΠτυχIO - Bachelor

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Όλα τα εμπορικά σκάφη θαλάσσιων μεταφορών πρέπει να συντηρούνται, να επισκευάζονται και να παρακολουθούνται τεχνικά

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Υπάρχουν προσοδοφόρες ευκαιρίες σταδιοδρομίας καθώς η ζήτηση για καταρτισμένους μηχανικούς υπερβαίνει τη διαθεσιμότητα

ship engineering

Η Ναυτιλιακή Βιομηχανία είναι ένας από τους πλουσιότερους τομείς εργασίας όπου μπορεί κανείς να χτίσει μια ανταποδοτική καριέρα. Είναι
επίσης, ένας τομέας ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας.
Στον σημερινό γρήγορο κόσμο, οι θαλάσσιες μεταφορές πραγματοποιούνται 
από εμπορικά σκάφη που πρέπει να συντηρούνται τεχνικά, να επισκευάζονται και να παρακολουθούνται για σωστή λειτουργία. Αυτή η δουλειά απαιτεί βαθιά κατανόηση των τεχνικών διαδικασιών, αλληλεπίδραση μεταξύ διαφόρων τμημάτων του εξοπλισμού ενός πλοίου, αλλά και επικοινωνία με το πλήρωμα του πλοίου και τον καπετάνιο του.

Στον σημερινό γρήγορο κόσμο, οι θαλάσσιες μεταφορές πραγματοποιούνται από εμπορικά σκάφη που πρέπει να συντηρούνται τεχνικά, να επισκευάζονται και να παρακολουθούνται για σωστή λειτουργία. Αυτή η δουλειά απαιτεί βαθιά κατανόηση των τεχνικών διαδικασιών, αλληλεπίδραση μεταξύ διαφόρων τμημάτων του εξοπλισμού ενός πλοίου, αλλά και επικοινωνία με το πλήρωμα του πλοίου και τον καπετάνιο του.

Η Μηχανική πλοίων είναι ένας κλάδος της μηχανικής που ασχολείται με το σχεδιασμό, την κατασκευή καθώς και τη λειτουργία και τη συντήρηση
μηχανικού εξοπλισμού θαλάσσιων σκαφών, αποβάθρων, εξοπλισμού πλοήγησης και λιμενικών εγκαταστάσεων. Οι Μηχανικοί Ναυτιλίας είναι υπεύθυνοι για τα πληρώματα που συντηρούν και επισκευάζουν τον τεχνικό εξοπλισμό για τον συντονισμό και την παραγωγή των εσωτερικών συστημάτων του πλοίου που περιλαμβάνουν τα συστήματα πρόωσης, αντλίες, άξονες έλικας, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συστήματα διεύθυνσης και βοηθητικό εξοπλισμό όπως ψυγεία και εξοπλισμό επικοινωνίας. Οι ευθύνες τους περιλαμβάνουν επίσης την εργασία επί του σκάφους για τη
συντήρηση αυτών των συστημάτων. Οι Μηχανικοί πλοίων έχουν επίσης το καθήκον να δημιουργήσουν αναφορές σχετικά με την τρέχουσα τεχνική κατάσταση του πλοίου και να ζητήσουν τυχόν απαραίτητες επισκευές στα κοντινά λιμάνια.

Η μηχανική πλοίων είναι μια δύσκολη και απαιτητική απασχόληση λόγω της πολυπλοκότητας του έργου και της ανάγκης λήψης γρήγορων αποφάσεων κατά τη θαλάσσια λειτουργία. Ο κινητήρας είναι η καρδιά ενός πλοίου. Οποιαδήποτε δυσλειτουργία μπορεί να προκαλέσει περιττές καθυστερήσεις
και ακόμη και επικίνδυνες καταστάσεις, και είναι καθήκον ενός μηχανικού πλοίου να εντοπίσει γρήγορα πού βρίσκεται το πρόβλημα, να κάνει τις
απαραίτητες επισκευές, να αναφέρει το πρόβλημα στον καπετάνιο και να βεβαιωθεί ότι δεν θα συμβεί κάτι παρόμοιο ξανά.

Πιστοποίηση

Πτυχίο Πανεπιστημίου 

Adriatic University

Διάρκεια

3 έτη

Μαθήματα

 

Εκπαιδευτική Μέθοδος

Δια ζώσης & online

Τι θα ΜΑΘΕΙΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ

Εφαρμογή σύγχρονων εννοιών, συστημάτων, τεχνικών και μεθόδων για την επίλυση προβλημάτων στόχου εντός του επαγγελματικού εργασιακού περιβάλλοντος

Εφαρμογή επιστημονικών μεθόδων και διαδικασιών έρευνας σε όλα τα επίπεδα μηχανικής πλοίων

Εφαρμογή λύσεων και λήψη αποφάσεων, ενσωματώνοντας τα δεδομένα που συλλέγονται, με σκοπό ένα επιτυχές αποτέλεσμα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΑκαδημαΙκΟ ΠρΟγραμμα

Το το Ακαδημαϊκό πρόγραμμα Μηχανικής Πλοίων ιδρύθηκε σύμφωνα με τη Συμφωνία της Μπολόνια και τη Διεθνή Σύμβαση για τα Πρότυπα Εκπαίδευσης, Πιστοποίησης και Φύλαξης Ναυτικών (STCW) 1978/95/10. Προσφέρει ικανή
εκπαίδευση με μαθητές που διδάσκονται και εκπαιδεύονται στις τελευταίες τάσεις μηχανικής και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων. Το μάθημα είναι ένα πλήρες προπτυχιακό πρόγραμμα Μηχανικής Πλοίων 4 ετών, το οποίο χωρίζεται σε 8 εξάμηνα σπουδών και επικεντρώνεται κυρίως στη μηχανολογία. Υπάρχουν επίσης θέματα από άλλους τομείς όπως τα μαθηματικά, τα ηλεκτρονικά, η ηλεκτρο-τεχνολογία, οι τεχνολογίες των πληροφοριών, η χημεία, η οικολογία, η οικονομία, το δίκαιο και οι δεξιότητες των ναυτικών.

ΕΥΚΑiΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Η ζήτηση για εξειδικευμένους μηχανικούς για τη διαχείριση της συντήρησης των ναυτιλιακών πλοίων ξεπερνά γρήγορα τη διαθεσιμότητα, με τα σύγχρονα σκάφη να τροφοδοτούνται τώρα από μια όλο και πιο εξελιγμένη γκάμα ηλεκτρικού, ηλεκτρονικού και μηχανικού εξοπλισμού. Υπάρχουν προσοδοφόρες επιλογές σταδιοδρομίας για τους μηχανικούς ναυτιλίας σε δημόσιες αλλά και σε ιδιωτικές ναυτιλιακές εταιρείες. Νέοι ειδικευμένοι αξιωματικοί μηχανικοί ξεκινούν την καριέρα τους ως τρίτος ή τέταρτος βοηθός μηχανικού στο πλοίο και προχωρούν σε αρχιμηχανικός καθώς αποκτούν μεγαλύτερες δεξιότητες και εμπειρία και υψηλότερα πιστοποιητικά ικανότητας. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να αναζητήσετε εργασία ως διευθυντής λιμένα, εκπαιδευτής ναυτιλίας, χειριστής πλοίων, μηχανικός λιμένων, διαχειριστής πλοίων ή Τεχνικός Επόπτης.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ
Ναυτιλιακή βιομηχανία

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟυ

Αξιωματικός Μηχανικός
ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
Διαχειριστής Λειτουργίας Λιμένων
ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
Χείριστη Πλοίου
ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
Τοπογράφος Πλοίου
ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
Τεχνικός Επόπτης

προυποθεσεισ εγγραφησ

  • Απολυτήριο λυκείου
  • Επιτυχής ολοκλήρωση εισαγωγικών εξετάσεων στα Μαθηματικά και τη
    Γεωγραφία

γενικες πληροφοριες

  • Η ΩΜΕΓΑ Ναυτιλιακή Ακαδημία συνεργάζεται με τη Σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών
    στο Montenegro και το Βελιγράδι με σκοπό να προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά
    μαθήματα.
  • Αυτά τα ακαδημαϊκά προγράμματα είναι πλήρως συμβατά με τα πρότυπα
    μαθημάτων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, του ΙΜΟ, όπως και με τη
    Σύμβαση STCW.
  • Επιπλέον, όλα τα ακαδημαϊκά προγράμματα συμμορφώνονται πλήρως με τους κανονισμούς της ΕΕ για την εσωτερική κυκλοφορία των υδάτων.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙς

Η Σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών στο Montenegro είναι πιστοποιημένη από τον Εθνικό Φορέα Διαπίστευσης και Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Δημοκρατίας του Μαυροβουνίου.

Τα προγράμματα σπουδών είναι πιστοποιημένα από τον Διεθνή Οργανισμό
Πιστοποίησης Det Norske Veritas και Germanischeer Lloyd (DNV GL).

Η ποιότητα της Ωμέγα, αντικατοπτρίζεται στις πιστοποιήσεις μας

 

Στην Ωμέγα, είμαστε υπερήφανοι για τη ποιότητα των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων. Η εμπειρία μας ξεπερνά τα 52 έτη και η διαρκής αναζήτηση για νέες, βελτιωμένες εκπαιδευτικές μεθόδους και πρακτικές, αλλά και οι διαρκείς νέες στρατηγικές συνεργασίες μας με τους κορυφαίους ανθρώπους του χώρου, είναι η έμπρακτη απόδειξη της διαρκούς αναζήτησης μας για τη κορυφαία εκπαιδευτική εμπειρία. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι τα λόγια δεν αρκούν. Όχι, αν δεν επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα μας και οι κορυφαίοι των πιστοποιήσεων του χώρου.

 

 

Η πλέον αναγνωρισμένη εταιρεία πιστοποίησης της ποιότητας των υπηρεσιών εκπαίδευσης που προσφέρουμε, είναι η DQS. Η DQS Hellas, μέλος της DQS Germany, του κορυφαίου φορέα διασφάλισης και πιστοποίησης ποιότητας παγκοσμίως, επιβεβαιώνει τη ποιότητα των υπηρεσιών επαγγελματικής εκπαίδευσης, αλλά και της εξ’ αποστάσεως παρεχόμενης εκπαίδευσης με το πρότυπο, ISO 9001. Επιπλέον, η DQS Hellas έχει διασφαλίσει με το πρότυπο ISO 27001, την ασφάλεια των πληροφοριών και των δεδομένων που έχουν άμεση σχέση τόσο με την Ωμέγα, όσο και με κάθε εκπαιδευόμενο μας, καθώς θεωρούμε ότι το απόρρητο είναι αυτονόητο ότι πρέπει να παραμένει ασφαλές.

 

 

Στη Ναυτική Ακαδημία της Ωμέγα, έχουμε και εκεί φροντίσει να λάβουμε πιστοποίηση από τους κορυφαίους του χώρου, ώστε να διασφαλίσουμε την σιγουριά κάθε εκπαιδευόμενου μας, πως λαμβάνει τη κορυφαία ποιότητα εκπαίδευσης. Για αυτό και η Ναυτική Ακαδημία της Ωμέγα έχει λάβει πιστοποίηση ISO 9001 για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στην  Ναυτική Εκπαίδευση από τον διεθνή φορέα ΙQNET και από το κρατικό φορέα πιστοποίησης ΕΒΕΤΑ-Mirtec.

 

Θεωρούμε πως η πιστοποίηση μας από τους κορυφαίους αυτούς φορείς, επιβεβαιώνει κάθε υπόσχεση μας, προς όλους τους εκπαιδευόμενους που σκέφτονται να επιλέξουν ή έχουν ήδη επιλέξει την Ωμέγα, πως θα λάβουν τη κορυφαία ποιότητα εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας τους τις καλύτερες δυνατές πιθανότητες στη καριέρα τους, μετά την αποφοίτηση τους.

θεσ να γινεις

ΜΗΧΑΝΙΚΟσ εμπορικου ναυτικου 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και κλείσε την θέση σου!

    * Συναινώ στο ότι η ΩΜΕΓΑ και οι συνεργάτες του μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου σχετικά με υπηρεσίες τους και να επεξεργαστούν για σκοπούς επικοινωνίας τα στοιχεία που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή.