ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 

BACHELOR

ADRIATIC UNIVERSITY MONTENEGRO

Με μία νέα συνεργασία της σχολής Ωmega yachting academy  και του Adriatic univercity  Montenegro  θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά.Με γνώμονα, 50 και πλέον χρόνια από την ίδρυση μας την εξειδίκευση, συνεχίζουμε να αναζητούμε κορυφαίους συνεργάτες στον χώρο ανά τον κόσμο.  

Λίγα λόγια για την σχολή του Montenegro 

Η Σχολή είναι, νομικά, ένα αυτόνομο επιστημονικό και εκπαιδευτικό ίδρυμα, που συνδυάζει εκπαιδευτικό και επιστημονικό-ερευνητικό έργο μαζί.  Είναι μία σχόλη  διαπιστευμένη και αδειοδοτημένη για προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα ακαδημαϊκών σπουδών.για απόκτηση το 

  • Δίπλωμα πτυχίου BSc / BA – VI επιπέδου,
  • Πτυχίο Ειδικότητας Spec.Sci – VI1 επίπεδο,
  • Πτυχίο Magister – MA – VII1,
  • Master – MSc – VII2
  • Διδακτορικό – PhD – επίπεδο VIII

Τα προγράμματα σπουδών εκσυγχρονίζονται συνεχώς για να μπορούν να συμβαδίζουν με τις νέες  τάσεις  κάνοντας  την εκπαίδευση πιο  ανταγωνιστική στον  χώρο και την περιοχή.Τα ακαδημαϊκά προγράμματα της σχολής είναι πλήρως συμβατά με τα πρότυπα μαθημάτων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, του ΙΜΟ, όπως με την Σύμβαση STCW.

Τα προγράμματα σπουδών που πλαισιώνουν τη συνεργασία μας και επιδιώκουμε να καλύψουμε αφορούν : 
  • Ναυτική Εκπαίδευση – Εμποροπλοιάρχων Nautics,
  • Μηχανικός εμπορικού Ναυτικού  (marine engineering), 
  • Διαχείριση Λιμένων και Τουριστικά, σε ευρύτερο βαθμό με δυνατότητα εξειδίκευσης 
  • στην διαχείριση και την ασφάλεια Μαρίνων και σκαφών (management and safety of marina and yachts) και στην διαχείριση Θαλάσσιου τουρισμού, αθλητισμού και αναψυχής (management in nautical tourism, sport and recreation). 

 

Στους  απόφοιτους της Σχολή τους δίνεται η ευκαιρία να βρουν εργασία στο πλαίσιο των αναδυόμενων αναγκών της νέας ναυτιλιακής βιομηχανίας.Στόχος η δημιουργία διεθνών προτύπων διδασκαλίας, μάθησης και εφαρμογής γνώσεων που επιτρέπουν την κινητικότητα και τη μεταφορά σε ξένα πανεπιστήμια, σχολές και άλλα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 

εκπαιδευση

Ο καπετάνιος του πλοίου ή ο πλοίαρχος έχει την γενική διοίκηση του σκάφους με την πλήρη ευθύνη για την ασφάλεια του πληρώματος, του πλοίου, του φορτίου, και την προστασία του περιβάλλοντος. Υπό την διεύθυνση του καπετάνιου, το τμήμα καταστρώματος είναι υπεύθυνο για την ασφαλή πλοήγηση και λειτουργία του πλοίου, τόσο στην θάλασσα όσο και στον λιμάνι.

Ενώ η ασφάλεια του σκάφους και όλων των επιβατών είναι η πρωταρχική ευθύνη, όλες οι εργασίες και η συντήρηση του καταστρώματος διαχειρίζονται επίσης από την ομάδα καταστρώματος.

Οι υπεύθυνοι καταστρώματος αποτελούν σημαντικό μέρος της ομάδας διαχείρισης επί του σκάφους, αναλαμβάνοντας την ευθύνη ενός ακριβού σκάφους, του πληρώματος, των επισκεπτών ή του φορτίου. Θα λάβουν βασικές αποφάσεις για τον ελιγμό του σκάφους και τον έλεγχο της πλοήγησης, των επικοινωνιών και της ασφάλειας.

Οι υπεύθυνοι καταστρώματος είναι υπεύθυνοι για τον προγραμματισμό διέλευσης, την ασφαλή πλοήγηση του πλοίου, τη φόρτωση και εκφόρτωση φορτίου, τη σταθερότητα του πλοίου, τις επικοινωνίες και τη συντήρηση του εξοπλισμού.

Πιστοποίηση

Πτυχίο Αποφοίτησης επιπέδου 6

Διάρκεια

3 Χρονια

Μαθήματα

315 Ώρες  / Ετος

Εκπαιδευτική Μέθοδος

Δια ζώσης & online

Τι θα ΜΑΘΕΙΣ

Με την ολοκληρωση του συγκεκριμενου προγρΑμματος θα αποκτησεις thn παρακατω ΓΝωΣΗ

Συμμετοχή στη διαχείριση πλοίων για οποιοδήποτε τμήμα στον τομέα της ναυτιλίας

Διαχείριση όλων των πόρων του πλοίου με υπεύθυνο και ηθικό τρόπο

Επιτυχής εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης για την Ασφάλεια Πλοίων και Πληρώματος και την προστασία του περιβάλλοντος διαβίωσης (SOLAS, MARPOL)

Επιτυχημένη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας

Διευκόλυνση της επικοινωνίας στον τομέα της επιχειρηματικότητας

Άμεση παρακολούθηση των εξελισσόμενων τάσεων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΑκαδημαΙκΟ ΠρΟγραμμα

Το ακαδημαϊκό πρόγραμμα καλύπτει διάφορους επιστημονικούς τομείς όπως, φυσικές και  ηλεκτροτεχνολογικές επιστήμες, δεξιότητες διαχείρισης
του πλοίου και της θάλασσας, οικολογία, οικονομικά, νομική, ιατρική και επίσης περιλαμβάνει ενότητες ξένων γλωσσών.
Τα μαθήματα διεξάγονται μέσω διαλέξεων, πρακτικών ασκήσεων σε εργαστήρια και άλλων ασκήσεων (αριθμητικών, γραφικών και εργαστηριακών), καθώς και μέσω της ατομικής εργασίας των φοιτητών σε γραπτή μορφή. Κάθε ένα από τα επιστημονικά πεδία που μελετήθηκαν έχουν σχεδιαστεί για
να ανταποκρίνονται στους απαιτούμενους στόχους εκπαίδευσης και επιπέδων ικανότητας που απαιτούνται από τους μαθητές κατά την αποφοίτησή τους. Τα μαθήματα διεξάγονται από ειδικευμένους καθηγητές, ενώ η πρακτική
εκπαίδευση πραγματοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές ναυτιλίας.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Τα θέματα που καλύπτονται στο μάθημα προσφέρουν μια καριέρα ως αξιωματικός καταστρώματος. Νέοι αξιωματικοί καταστρώματος θα ξεκινήσουν ως τρίτοι αξιωματικοί, προχωρώντας σε υψηλότερα πιστοποιητικά ικανότητας και ανεβαίνοντας σε υψηλότερες θέσεις καθώς αναπτύσσονται οι δεξιότητες και η εμπειρία τους. Υπάρχουν, επίσης πολλές ευκαιρίες για αξιωματικούς πλοήγησης στην ξηρά, για παράδειγμα σε ναυτιλιακές εταιρίες ή λιμενικές αρχές, κοινότητες νηογνώμων και ασφαλιστικές εταιρίες θαλάσσης.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ
Ναυτιλιακή βιομηχανία

ΚαπετΑνιος ΠλοΙΟυ

Υπεύθυνος καταστρώματος
ΝαυτιλιακΗ εταιρΙα
Λειτουργίες Στόλου
ΝαυτιλΙα
Ναυτικοί Έφοροι
ΛιμενικΕς ΑρχΕς
Διαχειριστής Λειτουργίας Λιμένων
ΕπιχειρΗσεις ΘαλΑσσιας ΑσφΑλειας
Hull and Cargo Surveyors
ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
  • Απολυτήριο λυκείου
  • Επιτυχής ολοκλήρωση εισαγωγικών εξετάσεων στα Μαθηματικά και τη
    Γεωγραφία

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Η ΩΜΕΓΑ Ναυτιλιακή Ακαδημία συνεργάζεται με τη Σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών Adriatic University 
    στο Montenegro  με σκοπό να προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά
    μαθήματα.
  • Αυτά τα ακαδημαϊκά προγράμματα είναι πλήρως συμβατά με τα πρότυπα
    μαθημάτων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, του ΙΜΟ, όπως και με τη
    Σύμβαση STCW.
  • Επιπλέον, όλα τα ακαδημαϊκά προγράμματα συμμορφώνονται πλήρως με τους
    κανονισμούς της ΕΕ για την εσωτερική κυκλοφορία των υδάτων.

πιστοποιησεις

Η Σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών του Adriatc University είναι πιστοποιημένη από τον Εθνικό Φορέα Διαπίστευσης και Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Δημοκρατίας του Μαυροβουνίου.

Τα προγράμματα σπουδών είναι πιστοποιημένα από τον Διεθνή Οργανισμό
Πιστοποίησης Det Norske Veritas και Germanischeer Lloyd (DNV GL).

Η ποιότητα της Ωμέγα, αντικατοπτρίζεται στις πιστοποιήσεις μας

 

 Στην Ωμέγα, είμαστε υπερήφανοι για τη ποιότητα των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων. Η εμπειρία μας ξεπερνά τα 52 έτη και η διαρκής αναζήτηση για νέες, βελτιωμένες εκπαιδευτικές μεθόδους και πρακτικές, αλλά και οι διαρκείς νέες στρατηγικές συνεργασίες μας με τους κορυφαίους ανθρώπους του χώρου, είναι η έμπρακτη απόδειξη της διαρκούς αναζήτησης μας για τη κορυφαία εκπαιδευτική εμπειρία. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι τα λόγια δεν αρκούν. Όχι, αν δεν επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα μας και οι κορυφαίοι των πιστοποιήσεων του χώρου.

 

Η πλέον αναγνωρισμένη εταιρεία πιστοποίησης της ποιότητας των υπηρεσιών εκπαίδευσης που προσφέρουμε, είναι η DQS. Η DQS Hellas, μέλος της DQS Germany, του κορυφαίου φορέα διασφάλισης και πιστοποίησης ποιότητας παγκοσμίως, επιβεβαιώνει τη ποιότητα των υπηρεσιών επαγγελματικής εκπαίδευσης, αλλά και της εξ’ αποστάσεως παρεχόμενης εκπαίδευσης με το πρότυπο, ISO 9001. Επιπλέον, η DQS Hellas έχει διασφαλίσει με το πρότυπο ISO 27001, την ασφάλεια των πληροφοριών και των δεδομένων που έχουν άμεση σχέση τόσο με την Ωμέγα, όσο και με κάθε εκπαιδευόμενο μας, καθώς θεωρούμε ότι το απόρρητο είναι αυτονόητο ότι πρέπει να παραμένει ασφαλές.

 

Στη Ναυτική Ακαδημία της Ωμέγα, έχουμε και εκεί φροντίσει να λάβουμε πιστοποίηση από τους κορυφαίους του χώρου, ώστε να διασφαλίσουμε την σιγουριά κάθε εκπαιδευόμενου μας, πως λαμβάνει τη κορυφαία ποιότητα εκπαίδευσης. Για αυτό και η Ναυτική Ακαδημία της Ωμέγα έχει λάβει πιστοποίηση ISO 9001 για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στην  Ναυτική Εκπαίδευση από τον διεθνή φορέα ΙQNET και από το κρατικό φορέα πιστοποίησης ΕΒΕΤΑ-Mirtec.

 

Θεωρούμε πως η πιστοποίηση μας από τους κορυφαίους αυτούς φορείς, επιβεβαιώνει κάθε υπόσχεση μας, προς όλους τους εκπαιδευόμενους που σκέφτονται να επιλέξουν ή έχουν ήδη επιλέξει την Ωμέγα, πως θα λάβουν τη κορυφαία ποιότητα εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας τους τις καλύτερες δυνατές πιθανότητες στη καριέρα τους, μετά την αποφοίτηση τους.

ΣΠΟΥΔΑΣΕ

ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και κλείσε την θέση σου!

    * Συναινώ στο ότι η ΩΜΕΓΑ και οι συνεργάτες του μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου σχετικά με υπηρεσίες τους και να επεξεργαστούν για σκοπούς επικοινωνίας τα στοιχεία που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή.