Τα ΙΕΚ ΩΜΕΓΑ συστήνουν στο κοινό τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις κινητήρων αεροσκαφών σε σεμινάριο στο Hilton

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στο πολυσυνέδριο MONEY & SHOW στο ξενοδοχείο «HILTON» στην Αθήνα, το εκπαιδευτικό σεμινάριο των ΙΕΚ ΩΜΕΓΑ με θέμα “Δοκιμές και διαδικασίες πιστοποίησης κινητήρων

αεροσκαφών – παράδειγμα κατασκευής διαφόρων τύπων αεροσκαφών κι ελικοπτέρων”. Το σεμινάριο παρακολούθησαν κυρίως οι σπουδαστές των ΙΕΚ ΩΜΕΓΑ, οι οποίοι έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον στα στοιχεία και τις τεχνικές που τους παρουσίασαν οι δύο εκπαιδευτές που συμμετείχαν στο πάνελ, κ. Απόστολος Πολυζάκης, Μηχανολόγος Μηχανικός κινητήρων αεροσκαφών κι Αναπλ. Καθηγητής στο ΤΕΙ Πάτρας και κ. Μιλτιάδης Χιωτίνης, Αεροναυπηγός κι Εκπαιδευτής Μηχανικών Αεροσκαφών. Συντονίστρια του πάνελ ήταν η κ. Δώρα Αυγουλίδου, Πολιτικός Επιστήμων και Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Έργων. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι: Ιωάννα Σιοτρόπου, Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ωμέγα, η Θεοδώρα Σιοτρόπου, η Βίκυ Μπαφατάκη, Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, ο Διευθυντής Φωτογραφίας Βαγγέλης Μαθάς κ.ά.

Ο Απόστολος Πολυζάκης αναφέρθηκε στα κατασκευαστικά και διαχειριστικά θέματα των κινητήρων των αεροσκαφών κι ιδιαίτερα στα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητές τους, τη διάγνωση και την πρόγνωση των βλαβών καθώς και τις τακτικές κι έκτακτες επιθεωρήσεις που επιβάλλονται. Με τη χρήση παραδειγμάτων αναφέρθηκε στις συντηρήσεις των κινητήρων μη παραλείποντας να εστιάσει στις παραμέτρους τους.

 

Καθώς, σήμερα περισσότεροι από 20.000 απόφοιτοι των σχολών Ωμέγα φροντίζουν για τη σωστή συντήρηση και διατήρηση της κανόνων ασφαλείας σε αεροσκάφη αεροπορικών εταιριών και βιομηχανιών, παγκοσμίως, κι επειδή, τόσο οι τεχνικές όσο κι οι οικονομικές παράμετροι πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη στη διαδικασία συντήρησης των κινητήρων, το κλίμα επικοινωνιακής διάδρασης που δημιουργήθηκε διατηρήθηκε αμείωτο μέχρι και την ολοκλήρωση του σεμιναρίου.

Λαμβάνοντας τη σκυτάλη, ο Μιλτιάδης Χιωτίνης αναφέρθηκε στην εξασφάλιση ταλαντούχων στελεχών στις αυξανόμενες απαιτήσεις κι ανάγκες της πολιτικής αεροπορίας.

Αναφερόμενος στο άρτιο πρόγραμμα σπουδών των ΙΕΚ ΩΜΕΓΑ, το οποίο προετοιμάζει τεχνικά στελέχη ικανά ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης αγοράς εργασίας αλλά και τη συνεργασία με την AEGEAN Airlines όπου εκπαιδεύονται οι σπουδαστές των ΙΕΚ ΩΜΕΓΑ και ήδη απασχολούνται αρκετοί απόφοιτοι του ΙΕΚ, τόνισε την αναγκαιότητα να γίνει στροφή στη νοοτροπία των νέων της χώρας από τις εργασίες γραφείου σε άλλες τεχνικές απασχολήσεις. Την τοποθέτηση αυτή του κ. Χιωτίνη τεκμηρίωσε η ανακοίνωση των 480.000 θέσεων που θα χρειαστεί να καλυφθούν παγκοσμίως ως το 2026 από τεχνικούς αεροσκαφών, η οποία μπορεί να αποτελέσει και τη λύση για τον αντίστοιχο αριθμό νέων στο επίκαιρο πρόβλημα της επαγγελματικής αποκατάστασης.