Γίνε ειδικός Αεροπορικών Εταιριών

Ο τομέας της Αεροπορικής Βιομηχανίας σημειώνει μια διαρκή άνοδο τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και ως εκ τούτου αυξάνεται και η ζήτηση στελεχών για τις Αεροπορικές Εταιρίες!

Η Αεροπορική Ακαδημία των Σχολών Ωμέγα με την πολυετή εμπειρία 50+ χρόνων στο χώρο σας δίνει την ευκαιρία μέσα από το πρόγραμμα επαγγελματικής επιμόρφωσης και κατάρτισης με τίτλο «Ειδικός Αεροπορικών Εταιρειών» να πρωταγωνιστήσετε σε έναν πολύ σημαντικό τομέα!  Μέσα από τα πρωτοποριακά Προγράμματα Αεροπορικής Επαγγελματικής Επιμόρφωσης και Κατάρτισης, οι Σχολές Ωμέγα αναπτύσσουν εφαρμοσμένη διάσταση των επιστημών στα αντίστοιχα επαγγελματικά αεροπορικά πεδία!

Τι περιλαμβάνει η εκπαίδευση του Ειδικού Αεροπορικών Εταιριών;

Οι μαθησιακές ενότητες της ειδικότητας συγκροτούνται από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που θα αποτελέσουν τα κατάλληλα εργαλεία επαγγελματικής καταξίωσης των σπουδαστών μας στο Αεροπορικό Περιβάλλον Εργασίας.

Μάθετε περισσότερα για την ειδικότητα εδώ.

Σε ότι αφορά την πρακτική άσκηση τώρα, αποτελείται από 6 μήνες με τη μέριμνα της Αεροπορικής Ακαδημίας Ωμέγα, σε πραγματικούς χώρους πρακτικής εξάσκησης και σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή Αεροπορικές Εταιρείες συναφείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα ελληνικά αεροδρόμια με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών εξυπηρέτησης των αεροπορικών εταιρειών!

Ποιες είναι οι απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες για έναν Ειδικό Αεροπορικών Εταιριών;

  • Η  παρακολούθηση και εφαρμογή των κανονισμών, καθώς και τη διαρκή ενημέρωσή του πάνω σε θέματα διαδικασιών μεταφοράς εμπορευμάτων και αεροπορικής μετακίνησης επιβατών.
  • Η μέριμνα για την εξυπηρέτηση επιβατών και V.I.P. (Very Important Persons), P.R.M. (Passengers with reduced Mobility) και C.I.P. (Commercially Important Persons) για την προαγωγή των πωλήσεων της εταιρείας και την προβολή της.
  • Η παροχή υπηρεσιών υποστήριξης αεροδρομίου (Ground operation, passenger handling).
  • Η παροχή υπηρεσιών διοικητικής υποστήριξης (Administration department).
  • Ο συντονισμός και η παρακολούθηση των ωραρίων εκτέλεσης πτήσεων.
  • Η ενημέρωση σε θέματα τιμολογιακής πολιτικής, πωλήσεων, καθώς και των επιτευγμάτων των άλλων ανταγωνιστικών εταιρειών.

Useful Tip

Σύμφωνα με την IATA (International Air Transport Association), τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών, η κίνηση στις αερομεταφορές στην Ευρώπη θα αυξάνεται κάθε χρόνο κατά 3,8%, φτάνοντας το 2032 σε υπερδιπλάσιο αριθμό επιβατών σε σχέση με τον αριθμό των επιβατών αερομεταφορών το 2012 – 781 εκατ. (2012) – 1.646 εκατ. (2032).