Νέα συνεργασία με το Andriatic University σε προγράμματα Ναυτικής Εκπαίδευσης και Θαλάσσιου Τουρισμού

Adriatic University & η Ωμέγα Yachting Academy: 

Μια ακόμη κομβική συνεργασία 

Με γνώμονα, 50 και πλέον χρόνια από την ίδρυση μας την εξειδίκευση, συνεχίζουμε να αναζητούμε κορυφαίους συνεργάτες στον χώρο ανά τον κόσμο.  Σήμερα καλωσορίζουμε στην Ωμέγα Yachting Academy, το Μοναδικό εξειδικευμένο Πανεπιστήμιο στον χώρο του Θαλάσσιου Τουρισμού και της Ναυτιλίας, το Adriatic University. 

Κατά κύριο λόγο, το Montenegro, η μικρή χώρα των Βαλκανίων δίπλα από τη Κροατία, με παράθυρο την Αδριατική, είναι μία από τις πλέον ανερχόμενες χώρες στο χώρο του yachting, τόσο στην Ναυτική εκπαίδευση όσο και στον Θαλάσσιου Τουρισμό, αλλά και με μακρά ιστορία στην Ναυτιλία.

Η μικρή αυτή χώρα, εκμεταλλευόμενη στον μέγιστο δυνατό βαθμό τη κομβική θέση της στις Δαλματικές Ακτές με τα μοναδικά φιόρδ της Μεσογείου, ανέρχεται σήμερα σε έναν από τους πλέον ισχυρούς τουριστικούς προορισμούς στο χώρο του Yachting. 

  H άνοδος του Montenegro δεν περιορίζεται στη ναυτιλία και τον τουρισμό, αλλά επεκτείνεται και στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης και του θαλάσσιου Τουρισμού, μέλος της οποίας αποτελεί και το Adriatic University, ο νέος μας συνεργάτης. Τα οράματα του Adriatic University και της Ωμέγα συγκλίνουν, στοχεύοντας στην παροχή της καλύτερης δυνατής εκπαιδευτικής εμπειρίας, και έτσι προχωρήσαμε σε μια κομβική συνεργασία. 

  Τα προγράμματα σπουδών που πλαισιώνουν τη συνεργασία μας και επιδιώκουμε να καλύψουμε αφορούν : 
  • Ναυτική Εκπαίδευση – Εμποροπλοιάρχων Nautics,
  • Μηχανικός εμπορικού Ναυτικού  (marine engineering), 
  • Διαχείριση Λιμένων και Τουριστικά, σε ευρύτερο βαθμό με δυνατότητα εξειδίκευσης 
  • στην διαχείριση και την ασφάλεια Μαρίνων και σκαφών (management and safety of marina and yachts) και στην διαχείριση Θαλάσσιου Τουρισμού  τουρισμού, αθλητισμό και αναψυχή (management in nautical tourism, sport and recreation). 

 

Ακόμη, προσφέρονται και μεταπτυχιακά προγράμματα επί του ναυτικού – Θαλάσσιου Τουρισμού. 

  Η συνεργασία μας στηρίζεται στην ανταλλαγή και κινητικότητα των εκπαιδευόμενων μας, την εκπαίδευση τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο στις σπουδές ναυτιλίας, την από κοινού βελτίωση και ανάπτυξη νέων, καλύτερων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, την δια βίου μάθηση, τη συμμετοχή σε διεθνή εκπαιδευτικά project καθώς και όποια άλλη εκπαιδευτική δραστηριότητα μπορεί να βελτιώσει και να ωφελήσει τόσο τους εκπαιδευόμενους του κάθε ιδρύματος, όσο και τους εκπαιδευτικούς αλλά και τα προγράμματα σπουδών. 

Γιατί η γνώση γράφεται με Ωμέγα, αλλά αναπτύσσεται και μέσα από κάθε στρατηγική συνεργασία και ανταλλαγή αυτής.